info@erinniadesign.hu

Az álomfogóról

Álomfogó vásárlás

Erinnia Design
2021.05.28 18:43
Álomfogó vásárlás

Álomfogó vásárlás

Miként válasszunk?
Álomfogó vásárlásakor milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a kiválasztásánál?

Álomcsapdáinkat ITT találod!


Néhány tipp, amit érdemes végiggondolni álomfogó vásárlása előtt

Stílusa

Az álomfogót manapság már leginkább lakásdekorációnak szánják, így a stílusa az egyik legfontosabb szempont. Választhatod a hagyományos álomfogók alapján készült tollas, gyöngyökkel díszített álomőrzőket vagy eltérhetsz a megszokottól és választhatsz valami rendhagyóbb stílusút is. Alapvetően a helyiség hangulata meghatározza, milyen stílusú álomfogó passzol a már meglévő berendezésekhez és dekorációkhoz. Mielőtt megvásárolsz egy álomfogót, próbáld meg elképzelni, hogy az újonnan vásárolt darab mennyire illeszkedik a szobádban már megtalálható dekorációkhoz. De ne feledd, sokszor a kevesebb több! Ha már van egy kialakult összkép, akkor mindenképpen olyan álomcsapdát válassz, amelyik ezt az összhatást nem rontja, nem veszi el a figyelmet a kedvenc dekorációs darabjaidról! Azonban ha még csak kísérletezgetsz és próbálod megtalálni a megfelelő hangulatot a szobában, bátran vásárolj olyan álomcsapdát, amely magára vonzza a tekintetet és akár a szoba elsődleges dekorációja lesz.

Mérete és színe

Álomfogó vásárláskor a méretet a rendelkezésre álló falfelület nagysága behatárolja, de nem csak ez a fontos. Amennyiben egészen nagyméretű álomőrzőt teszel a faladra, vedd figyelembe, hogy nagymértékben megváltoztatja a szoba hangulatát és egészen figyelemfelkeltő módon lesz a szoba középpontja, ha megfelelő helyre teszed. A kisebb, színesebb álomfogókat bátran akaszthatod kevésbé nagy falfelületre is, mert a színek magukra vonzzák a tekintetet. A fehér álomfogókat halvány pasztell, világos falfelületre nem feltétlenül ajánljuk, mert szinte elveszik a háttérben. Olyan álomfogót, amelyben a fehér szín dominál leginkább, ajánlott mélyebb színtónusú falfelületre akasztani. Hófehér falra leginkább színes álomfogó javasolt, hogy az álomcsapdát díszítő tollak vagy szalagok színe kellőképp érvényesülhessen.

Kültérre vagy beltérre?

Az álomfogót elsősorban beltérre javasoljuk, de találkoztunk már oylan megoldással, hogy valaki a tőlünk rendelt álomőrzőt az erkély falára akasztotta, mert tökéletesen passzolt a jól berendezett otthonos erkélyhez.  Ha kültérre szeretnéd akasztani az álomfogót, mindenképpen fedett teraszra vagy erkélyre javasoljuk csak, ahol az eső nem érheti. Azonban azt tartsd szem előtt, hogy a kültéren lógó dekorációk színe, így az álomcsapda színe is, előbb-utóbb a napfénynek köszönhetően kifakul.

Amennyiben nem pusztán a lakás dekorálás a cél, hanem például esküvőre szeretnél álomfogót, úgy javasoljuk, hogy csak a ceremónia előtt, a többi dekorációval együtt kerüljön ki a helyszínre, legyen az akár a kiskert, akár egy kellemes vendéglő terasza, hogy az esetleges eső vagy viharos szél ne tehessen kárt benne.

IDE KATTINTVA megnézheted kézzel készített álomfogóinkat!

Az álomfogó színei

Mint ismeretes, a színeknek hatása van az érzéseinkre, hangulatukra, ezért van, aki kifejezetten a színek hangulatunkra gyakorolt hatása alapján választ magának dekorációt. Álomfogó vásárláskor a szín ilyen szempontból is fontos lehet, de természetesen a többi, már az otthonodban meglévő dekorációkkal összhangban.

álomfogó színei

Nézzük meg dióhéjban, melyik szín milyen hatást is válthat ki belőlünk:

Fehér: a tisztaság jelképe. Azonban a fehér szín sokakban ürességet ébreszt, így érdemes lakberendezéskor a fehér szín mellé legalább néhány pasztell árnyalatot társítani.

Kék: az egyik legkedveltebb szín, amely nem is csoda, hiszen nyugalmat áraszt. Ha a kék árnyalataival veszed magad körül, az nyugtatólag hat az idegrendszerre, elősegíti a kellemesebb pihenést és a könnyebb ellazulást.

Zöld: hasonlatosan a kékhez, szintén egy könnyed, nyugtató szín, amennyiben a zöld világosabb változatait választod. A mélyebb tónusú zöld a természetet juttatja eszünkbe, éppen ezért szeretnek az emberek a fehér falak mellé gyakran sötétebb zöld kiegészítőket választani.

Sárga: a sárga szín a motiváció színe, a folyamatos nyüzsgésé és a felpezsdülésé. Ha sárga színnel veszed körbe magad, az energiával tölti fel, segít derűlátóbbnak, optimistának maradni.

Narancs: kellemes, biztonságos érzést kelt az emberekben és emellett rendkívül figyelemfelkeltő szín. Ha narancs színű dekorációs kiegészítőkkel veszed körbe magad,igazán otthonos, barátságos légkört teremthetsz.

Vörös: a vörös szín az energikusság és a szenvedély jelképezi. Sokan festik például éppen ezért vörösre a hálószobájuk egyik falát. Azonban légy óvatos ezzel a színnel, amikor dekorációt választasz, mert a vörös szín nem enged ellazulni és megnyugodni, hanem folyamatosan ingerel minket. Hosszútávon egy vörösre festett hálószoba fala nem szenvedélyt visz az estékbe, hanem nyugtalanságot.

Rózsaszín: kellemes, optimista szín. A rózsaszín különböző árnyalatai másképpen hatnak ránk. A világosabb árnyalatok megnyugtatnak, az erősebb, mélyebb árnyalatok viszont derűlátóvá, cselekvővé tesznek.

Barna: a barna szín a föld színe. Itt is igaz, mint a rózsaszínnél, hogy a különböző árnyalatai másképpen hatnak ránk. A világosabb árnyalatok kellemes melegséget árasztanak, és nyugtatólag hatnak, azonban a mélyebb színek komorságot árasztanak. Azonban különböző árnyalatai a fehér színnel kombinálva igazán megnyugtató légkört teremtenek.

Fekete: alapvetően a fekete színt hajlamosak vagyunk a gyásszal, így a szomorúsággal azonosítani. Azonban ha kisebb mennyiségben használjuk dekorálásra és kellő hangsúlyt kap, akkor erőre, magabiztosságra és öntudatosságra sarkall.

Ha szeretnél többet olvasni az álomfogókról, akkor KATTINTS IDE és olvasd el az álomfogókról szóló cikkünket!