info@erinniadesign.hu

Az álomfogóról

Álomfogó babaszobába

Erinnia Design
2021.01.08 14:39
Álomfogó babaszobába

A legkisebbekre is gondolunk

Több megkeresés érkezett, amelyben azt kérdeztétek, ajánlatos-e a gyermekek, kisbabák ágya fölé álomcsapdát függeszteni. Nos, a tapasztalatom az, hogy a követőink döntő többsége nem kizárólag dekoráció céljából vásárol nálunk álomfogót, hanem követi a régi indián hagyományokat , mely szerint az álomfogók segítenek a nyugodt alvásban.  

Az álomfogók a régi hiedelmek szerint az álmodót megóvják a rossz álmoktól és a fonatokon keresztül csak a kellemes és szép álmokat engedik át.

Az ősi indiánok faágakból fontak álomfogó karikát, és színes tollakkal, bőrrel és gyöngyökkel díszítették. Az álomfogók elkészítése jellemzően a nők, édesanyák feladata volt, az álomcsapdák elkészültével pedig minden helyiségbe és minden gyermek ágya fölé helyeztek egy álomfogót. Azt képzelték, hogy az álomcsapda egy láthatatlan védőburkot képez a kisgyermek  ágya körül, így képes megvédeni a rossz szellemektől, a kellemetlen álmoktól, és a rosszakaróktól is. 

Az elmúlt években újra felbukkant az álomfogó a köztudatban, de már inkább dekorációnak vásárolják.

Az Erinnia Design webshopjában található kifejezetten babák, kisgyermekek számára tervezett és elkészített álomfogó. Minden álomfogót oly módon készítettünk el, hogy a színek kiválasztásakor figyelembe vettük, egy kisgyermek milyen színekre reagál, mely színek és formák kötik le jobban az érdeklődését.

Minden álomfogónk könnyű, finom tapintású szalagokkal van díszítve, és NEM tartalmaz a gyermekek számára lenyelhető darabokat (gyöngyök, apró figurák).
Az álomfogókon található tömött formákat (szív, csillag) antiallergén tömőanyaggal töltöttük meg.

Álomfogó babaszobába
Érdemes színben a gyermek hálószobájához illő kiegészítőként választani az álomfogót, hogy megnyugtató hatást keltsen számára és ne legyen kirívó a többi dekorációhoz képest. 


A kisgyermekek ágya fölé függesztett álomfogók lekötik a gyermek figyelmét, ha megfelelő helyre tesszük. Az ágy fölé függesztett álomcsapda a gyermek számára látható teljes egészében, viszont nem tudja azt lerántani, megrágcsálni. Azonban nem csak az ágy fölé tehetjük.
Nyugodtan kiakaszthatjuk a szoba valamely, kissé üres falára, akár két különböző színű álomfogót is, így például egy lila és egy rózsaszín színpárosítású álomfogót kiakasztva kontrasztot adhatunk egy alapvetően világosra színezett gyermekszoba falának. Így a többi dekorációt amennyiben a  rózsaszín árnyalataiban választjuk meg, máris egy nagyon kellemes, ámde határozott kompozíciót kaphatunk.

Kifejezetten babaszobába ajánlott álomfogóinkat itt tekintheted meg.